За STRiDA


Необичайният сгъваем велосипед STRiDA в общи линии има една от най-трайните в природата геометрични форми – триъгълника. Рамката е изцяло изработена от алуминий, серия 7000 – една от най-трайните алуминиеви сплави, благодарение на което е лека и корозионно устойчива. Това ни позволи да удължим гаранцията на рамката до пет години. Спирачните жила са скрити вътре в рамката и не пречат на сгъването на велосипеда.

Конструкторите са отделили специално внимание не само на качеството и дизайна, но също така и на ергономичността на велосипеда. Геометрията на колелото позволява на колоездача да седи изправен и с лекота да следи обстановката около себе си, запазвайки контрол над велосипеда. Всички разстояния са избрани така, че да се осигури максимален комфорт и ефективност при въртене на педалите при запазване на изправената стойка на седене на велосипедиста.

Напълненото с гел седло е оборудвано с вградена система от пружини, позволяващи регулирането по височина, като осигурява максимален комфорт при запазване на изправената стойка на седене на велосипедисти с ръст от 145 до 193 см.

Сгъваемото кормило не може да се регулира по височина, но позицията му е избрана по възможно най-добрия начин. За по-високи колоездачи, може да се закупи и монтира специално извито кормило, което е по-широко и със сигурност няма да пречи на коленете им. В края на изключително удобните ръкохватки има специални накрайници, които блокират спирачните лостове, така че, когато велосипедът е в сгънато положение, може да се изправи на стената.

STRiDA създаде нова ера в конструирането на сгъваеми велосипеди. Благодарение на уникалната рамка и патентованата технология на сгъване, този сгъваем велосипед вече е бестселър в целия свят. Оригиналната система позволява на всеки, дори и начинаещ, да сгъне или разгъне велосипеда за по-малко от 10 секунди.

STRiDA е специално проектиран, така че една единствена скорост да му бъде достатъчна (с изключение на STRiDA Evo). Съотношението на предавката е подбрано по възможно най-добрия начин, така че велосипеда да се ускорява лесно и бързо, и да достига средна скорост от 15 до 25 km / h.

На STRiDA Evo, модификацията на велосипеда с три скорости, е монтирана планетарна предавка, позволяваща лесно превключване на скоростите посредством завъртане педалите назад.

Не само рамката e здрава, като стомана. Вместо верига, велосипедите Strida са снабдени с ремъчна предавка подобна на тези, които вече се използват от години при автомобилите. Ремъкът не е претенциозен, защото не се нуждае от смазване, и е изключително надежден, което се потвърждава и от многобройните тестове в екстремни условия.

Каплите са корозионно устойчиви и на практика не се нуждаят от поддръжка. При сгъване, колелата на велосипеда прилепват едно към друго благодарение на монтираните във втулката магнити, като силата на притискане може да се регулира.

Въпреки факта, че осите на колелата са закрепени към рамката само от едната страна (няма вилка), закрепващата конзола е много надеждна поради качеството на оригиналните компоненти. Този вид на закрепване се е доказал при широкото си използване в автомобилната индустрия.

Велосипедите STRiDA са снабдени с дискови спирачки отпред и отзад – те допринасят за по-голяма безопасност, по-малко се износват и спират по-добре при мокро време. Практически не се нуждаят от поддръжка и придават на велосипеда високотехнологичен вид.

На задния калник е поставен гумен калобран, който защитава гърба ви от пръскане при движение по мокра настилка.

Задното колело и задния шарнир са подложени на максимално натоварване, поради което е направен изключително здраво и в същото време, просто.

Механизма за сгъване и разгъване е снабден със скоба, която здраво държи велосипеда в разгънато положение. За да го сгънем, трябва да натиснем специално поставено лостче.